Udka w azjatyckiej marynacie z chrupiącą sałatką i sosem jogurtowym z curry Piękniejemy

Grillowanie z House of Asia zawsze Ci się uda. Przygotuj z nami i z piekniejemy.dietetyka udka w aromatycznej marynacie z sosu sojowego, pasty z czosnku i soku z limonki. Grillowane mięso podaj z chrupiąca sałatką i nietuzinkowym jogurtowym sosem z odrobiną curry.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Składniki

Składniki na marynowane mięso:

Składniki na surówkę:

  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
  • 1/4 główki czerwonej kapusty drobno posiekanej
  • 1 ogórek szklarniowy pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 marchewka starta na tarce o dużych oczkach
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojona w kosteczkę
  • 1 pęczek natki pietruszki posiekanej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Świeżo mielony pieprz do smaku

Składniki na sos jogurtowy:

 

Sposób przygotowania

Mięso:

  1. Przełóż mięso do miski, dodaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszaj.
  2. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły.
  3. Grilluj mięso na średnio rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i soczyste w środku, a na zewnątrz apetycznie zrumienione.

Surówka:

  1. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
  2. Dodaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sos sojowy i sok z limonki.
  3. Dopraw świeżo mielonym pieprzem do smaku.
  4. Dokładnie wymieszaj.

Sos jogurtowy:

  1. Jogurt grecki wymieszaj z zieloną pastą curry, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Podawaj jako dodatek do grillowanego mięsa.