Udon z pastą miso

Udon z pastą miso w 10 minut! Idealny przepis, gdy masz mało czasu, ale nie chcesz rezygnować ze smaku i zdrowia. Ten japoński klasyk robi się praktycznie sam! Zero stresu, pełen smak, szybkie sprzątanie. Spróbujesz?

4.9 / 5. Ilość głosów: 305

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu świeżego udon House of Asia
  • 2 łyżki Pasty Miso Shiro jasnej House of Asia
  • 2 łyżki masła
  • 50 g sera typu parmezan startego
  • 100 g kurek oczyszczonych i przekrojonych na pół
  • 1/2 cebuli cukrowej pokrojonej w drobną kostkę
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 żółtka świeże
  • sól, pieprz czarny do smaku
  • 2 łyżki dymki drobno pokrojonej
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Masło wymieszaj z pastą miso i serem tak, aby powstał gęsty sos.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż cebulę, następnie dodaj kurki i smaż przez około 3 minuty. Po tym czasie dodaj czosnek, dopraw pieprzem oraz płatkami chili. Smaż jeszcze kilka minut. Dodaj makaron, polej całość przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj. Posyp dymką.
  4. Makaron wyłóż na talerze. Podawaj z żółtkiem i startym serem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI