Warzywa grillowane w sosie sojowym

Prawdziwa uczta dla wegetarian i nie tylko! Grillowane warzywa prawidłowo przyrządzone, są nie tylko pyszne ale i przede wszystkim zdrowe. Idealny smak zapewni nam niezastąpiony sos sojowy jasny. Smacznego.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Składniki

• ½ cukinii, pokrojona w plastry
• 1/3 bakłażana, pokrojony w plastry
• 7 małych pieczarek
• ½ czerwonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
• ½ żółtej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
• ½ zielonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
• 1 mała marchewka, pokrojona w cienkie plastry

Marynata:

• 3 łyżki sosu sojowego jasnego
• 2 duże ząbki czosnku, drobno pokrojone
• 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
• 1 łyżeczka oleju
• Pieprz, do smaku

Czas przygotowania 20 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż warzywa.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Warzywa grilluj na tacce do czasu aż uzyskają pożądaną miękkość.