Tikka Masala z zielonym jackfruitem

Popularne danie w indyjskim stylu, które przygotujesz już w pół godziny! Dzięki dodatkowi zielonego jackfruita jest w pełni wegańskie, przepyszne, a przy tym bogate w białko. Mleczko kokosowe dodaje całości niesamowitej kremowości, a liczne przyprawy – niepodrabialnego aromatu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W woku rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę, cebulę, czosnek oraz jackfruita. Następnie przełóż wszystko do oddzielnego garnka.
  2. Na tym samym woku podsmaż kurkumę, kmin, imbir, cynamon i pastę pomidorową, a następnie dodaj mleczko kokosowe i doprowadź całość do wrzenia.
  3. Przelej sos do garnka z warzywami, wymieszaj i dopraw przyprawą Tikka Masala.
  4. Podawaj z ryżem, posypane natką pietruszki i kolendrą.