Wieprzowina Moo Shu w plackach mandaryńskich

Soczysta wieprzowina w duecie z chrupiącymi warzywami, aromatycznymi przyprawami i pulchnym placuszkiem to coś, co musisz wypróbować! Skuś się na tę wyjątkową fuzję azjatyckich smaków. Przepis powstał we współpracy z influencerem Edytą Dyduch.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 60 min.

Ostrość:
2

Składniki

Placki:

  • 170 g mąki pszennej
  • 150 ml gorącej wody
  • ½ łyżeczki soli

Sos:

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj wszystkie składniki na placki. Dokładnie zagnieć ciasto, a następnie przykryj miskę wilgotną ściereczką. Odstaw na 30 minut. Ciasto uformuj w kulę, a następnie podziel na 8 równych części i rozwałkuj je tak, aby powstały cienkie placki. Każdy z nich posmaruj odrobiną oleju sezamowego, a następnie nałóż drugi placek i delikatnie rozwałkuj, aby oba placki dobrze się połączyły. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju sezamowego i podsmaż placki z obu stron.
  2. Do miski włóż mięso, a następnie dodaj sos czosnkowy z miodem, imbir oraz sos sojowy ciemny. Odłóż do lodówki.
  3. Grzyby przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz.
  4. W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
  5. Do miski wbij jajka, a następnie rozmąć je i dopraw do smaku solą i pieprzem. W woku rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego i usmaż jajka aż się zetną. Odłóż na talerz.
  6. Do woka dodaj odrobinę oleju i podsmaż mięso. Dodaj grzyby, warzywa, wcześniej przygotowany sos oraz jajka. Wymieszaj całość.
  7. Danie podawaj na plackach. Całość posyp szczypiorkiem, kolendrą i sezamem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI