Koreański grill nie ma sobie równych, a bulgogi to jego obowiązkowa pozycja. W naszej niebieskiej paście bulgogi zamknęliśmy wszystkie potrzebne składniki do tego wspaniałego dania. Wystarczy wymieszać z nią mięso, podsmażyć i gotowe.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 10 min |
Składniki1 łyżka Białego sezamu House of Asia 1 saszetka Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia / 2 łyżki Marynaty do mięsa wołowego Bulgogi BBQ O’FOOD 200 g wołowiny (np. polędwicy lub antrykotu) / 200 g mięsa z piersi kurczaka 1 cebula pokrojona w piórka 1 marchewka pokrojona w cienkie paski 3 łyżki oleju 50 ml wody 1 łyżka pokrojonego szczypioru |
Sposób przygotowania1. W misce wymieszaj pół saszetki/ jedną łyżkę bulgogi z wodą, następnie przełóż do niej mięso pokrojone w cienkie paski. 2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 3-4 minuty, dodaj cebulę, marchewkę, smaż kolejne 2 minuty, pod koniec dodaj pozostałą pastę/marynatę bulgogi i całość dokładnie wymieszaj. 3. Gotowe danie posyp szczypiorem i sezamem. TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi. |