Klasyczna sałatka Yum Woon Sen

Liczba porcji:

4

Czas: 30 min

Poziom:

Średni

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 160 g makaronu vermicelli
  • 150 g mielonego mięsa z piersi kurczaka lub indyka
  • 4 – 6 łyżek oleju
  • 100 g kalmarów
  • 10 krewetek
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 40 g cebuli
  • 4 dymki
  • 1 pomidor

Dressing:

  • 2 małe chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki cukru
  • 4 łyżeczki soku z limonki
  • 6 łyżeczek sosu rybnego

Sposób przygotowania

Dressing:

  1. W moździerzu utłucz czosnek z chili na pastę
  2. Do pasty dodaj cukier, sos rybny, sok z limonki, i dobrze wymieszaj

Pozostałe składniki:

  1. Makaron zanurz we wrzącej wodzie na 2 minuty, aż się ugotuje. Osusz i przełóż do miski.
  2. Mielone mięso z kurczaka i owoce morza zanurz we wrzącej wodzie na ok 2 minuty, osusz i dodaj do makaronu
  3. Podsmażony czosnek z olejem dodaj do makaronu
  4. Dodaj pozostałe składniki: posiekany seler naciowy, dymkę w centymetrowych kawałkach, pomidora bez pestek, pokrojonego w kawałki.
  5. Delikatnie wymieszaj składniki.
  6. Podaj posypane kolendrą

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI