Odkryj smak Tajlandii dzięki naszej klasycznej sałatce Yum Woon Sen! Ten przepis łączy w sobie delikatność makaronu ryżowego Vermicelli z fasoli mung z wyrazistymi i świeżymi składnikami, które z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe.
Liczba porcji:
4
|
Czas: 30 min
|
Składniki
Dressing:
- 4 łyżeczki Soku z limonki House of Asia
- 6 łyżeczek Sosu rybnego House of Asia
- 2 małe chilli
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżeczki cukru
|
Sposób przygotowania
Dressing:
- W moździerzu utłucz czosnek z chili na pastę
- Do pasty dodaj cukier, sos rybny, sok z limonki, i dobrze wymieszaj
Pozostałe składniki:
- Makaron zanurz we wrzącej wodzie na 2 minuty, aż się ugotuje. Osusz i przełóż do miski.
- Mielone mięso z kurczaka i owoce morza zanurz we wrzącej wodzie na ok 2 minuty, osusz i dodaj do makaronu
- Podsmażony czosnek z olejem dodaj do makaronu
- Dodaj pozostałe składniki: posiekany seler naciowy, dymkę w centymetrowych kawałkach, pomidora bez pestek, pokrojonego w kawałki.
- Delikatnie wymieszaj składniki.
- Podaj posypane kolendrą
|