Sprawdźcie jak przy użyciu produktów House of Asia i Kara zrobić zupę botwinkową z jajkiem. Botwinka to obowiązkowa, sezonowa pozycja w domowym menu. Wystarczy godzinka, kilka składników i pełna smaku letnia zupa gotowa.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 45 min. |
Składniki4 łyżki Octu ryżowego House of Asia 2-3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3-4 ząbki czosnku drobno posiekanego 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia 200 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara 1 l bulionu warzywnego 1 pęczek botwiny z burakami 0,5 kg ziemniaków młodych 1 marchewka 1 cebula 1 pęczek kopru 4 jajka 1 cebula Sól i pieprz do smaku Oliwa do smażenia |
Sposób przygotowania1. Botwinkę dobrze wypłucz w zimnej wodzie, buraki odetnij, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a liście botwinki drobno pokrój. 2. Marchew obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj. Na oliwie w garnku podsmaż marchew, dodaj cebulę, pastę z czosnku i smaż przez 2 -3 minuty. Wlej bulion i gotuj, aż marchew zmięknie, następnie dodaj pokrojoną botwinkę i ocet, gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe, pokrojony koper, dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym. 3. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i pokrój w ćwiartki. 4. W drugim garnku, w osolonej wodzie ugotuj ziemniaki, a następnie pokrój w plastry. 5. Do misek nałóż ziemniaki, jajka i zalej zupę.
|