Sięgnijcie po przepis na rozgrzewającą, aromatyczną a przede wszystkim pyszną zupę dyniową. Niezwykłej kremowości i konsystencji zupie nadaje nasze mleczko kokosowe. Ozdób danie pajęczyną z mleczka i Halloweenowa zupa gotowa. Za przepis dziękujemy Mientablog.
Liczba porcji: 6 |
Czas: 25 min |
Składniki1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia 400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia 2 łyki oleju ( ze słoiczka z suszonymi pomidorami) 1 cebula 80 g plasterków suszonych pomidorów ½ kg dyni hokkaido (waga obranej i bez pestek) ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki gałki muszkotołowej 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka wędzonej pikantnej papryki 1 l bulionu warzywnego Do ozdoby: Mleczko kokosowe 20-22% House of Asia według uznania
|
Sposób przygotowania1. Cebulę posiekaj, dynię pokrój w kostkę, suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj przyprawy oraz pastę czosnkową i całość podsmaż na oleju, często mieszając. 2. Zalej bulionem i mleczkiem kokosowym i gotuj, aż dynia zmięknie (około 15-20 minut). 3. Po tym czasie zmiksuj na gładko, ozdób gęstym mleczkiem kokosowym i podawaj.
|