Zupa krewetkowa z mleczkiem kokosowym



Zupa krewetkowa z mleczkiem kokosowym Mateusz Krojenka House of Asia

Jedliście kiedyś zupę krewetkową? Jeśli nie, to najwyższy czas wypróbować! Mateusz Krojenka – bardzo zdolny kucharz z MasterCheffa – przygotował dla Was przepis na zupę krewetkową na bazie naszego mleczka kokosowego oraz czerwonego curry. 

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na patelnie dodaj cebulę, czosnek oraz chilli i smaż na rozgrzanym masełku przez około 2 min. po czym dodaj pastę curry.
  2. W między czasie obierz krewetki następnie wrzuć je na patelnię poprawiając solą oraz pieprzem. Smaż 2 min. po czym zalej bulionem.
  3. Dodaj pokrojony por i gotuj przez 5 min.
  4. Następnie dodaj mleczko kokosowe oraz sos rybny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj sok z cytryny. Można dodatkowo dorzucić troszkę świeżej kolendry.