Zupa Laksa z kurczakiem i grzybami słomkowymi

Zupa laksa to danie kuchni pochodzące z Malezji, Singapuru i innych krajów południowo-wschodniej Azji, takich jak Indonezja i Tajlandia. Jest to pikantna zupa, która ma wiele wariantów, ale najbardziej charakterystycznym elementem jest jej bogate i intensywne aromatyczne smaki. Dzięki naszej saszetce możesz zrobić teraz ją sam w domu zaledwie w 10 minut. Przygotuj ją razem z kremowym mleczkiem KARA, makaronem ryżowym z kurkumą i grzybami słomkowymi. 

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

100 g Pasty Laksa House of Asia

1 opakowanie Makaronu ryżowego z kurkumą House of Asia

6-8 Grzybów słomkowych House of Asia

200 ml Kremu kokosowego 24-26% Kara

150 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonego w paski

500 ml bulionu z kurczaka

1 biała cebula pokrojona w piórka

½ marchewki pokrojonej w słupki

50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grubszą kostkę

½ limonki pokrojonej w cząstki

Kilka gałązek kolendry

Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1.       Do garnka wlej olej i podsmaż cebulę, marchewkę oraz grzyby przez około 5 minut, następnie dodaj pastę, zalej bulionem, gotuj kolejne 5 minut. Dodaj mięso z kurczaka, doprowadź do wrzenia i gotuj, aż mięso będzie miękkie, pod koniec dodaj krem kokosowy oraz pokrojoną kapustę pekińską.

2.       W międzyczasie przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3.       Gorącą zupę podawaj z makaronem, pokrojoną kolendrą oraz cząstką limonki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI