Zupa Laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Aromatyczna, kusząco pikantna zupa w azjatyckim stylu, która zachwyci wszystkich fanów rozgrzewających dań. Dzięki dodatkowi warzyw i makaronu ryżowego zupa jest wyjątkowo pożywna, a mleczko kokosowe dodaje całości subtelnej delikatności i słodyczy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 23

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:

Składniki

  • 50 g Pasty Laksa House of Asia
  • ½ Op. Makaronu ryżowego 5 mm House of Asia
  • 500 ml bulionu z kurczaka 
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 mała cebula pokrojona w pióra 
  • ½ marchewki pokrojonej w słupki
  • 5 pieczarek pokrojonych w półplastry
  • 50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grubą kostkę  
  • 150 g podudzia z kurczaka pokrojonego w paski 
  • 2 łyżki masła 
  • 2 łyżki kolendry drobno posiekanej

Sposób przygotowania

  1. W garnku podgrzej masło i podsmaż na nim cebulę, marchew oraz pieczarki, a następnie dodaj pastę Laksa. Zalej całość bulionem i doprowadź do wrzenia.
  2. Do bulionu dodaj kurczaka i mleczko kokosowe. Na koniec dodaj kapustę pekińską i zagotuj całość.
  3. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  4. Gorącą zupę podawaj z makaronem oraz świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI