Zupa Laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym
Aromatyczna, kusząco pikantna zupa w azjatyckim stylu, która zachwyci wszystkich fanów rozgrzewających dań. Dzięki dodatkowi warzyw i makaronu ryżowego zupa jest wyjątkowo pożywna, a mleczko kokosowe dodaje całości subtelnej delikatności i słodyczy.
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min
Ostrość:
Składniki
- 50 g Pasty Laksa House of Asia
- ½ Op. Makaronu ryżowego 5 mm House of Asia
- 500 ml bulionu z kurczaka
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 mała cebula pokrojona w pióra
- ½ marchewki pokrojonej w słupki
- 5 pieczarek pokrojonych w półplastry
- 50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grubą kostkę
- 150 g podudzia z kurczaka pokrojonego w paski
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kolendry drobno posiekanej
Sposób przygotowania
- W garnku podgrzej masło i podsmaż na nim cebulę, marchew oraz pieczarki, a następnie dodaj pastę Laksa. Zalej całość bulionem i doprowadź do wrzenia.
- Do bulionu dodaj kurczaka i mleczko kokosowe. Na koniec dodaj kapustę pekińską i zagotuj całość.
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Gorącą zupę podawaj z makaronem oraz świeżą kolendrą.