Zupa Tom Yum z krewetkami i grzybami słomkowymi

Czas na kulinarną podróż do Tajlandii! Wypróbuj przepis na aromatyczną zupę Tom Yum z krewetkami i grzybami słomkowymi. Ostre, kwaśne, kremowe – po prostu pyszne! Gotowe w zaledwie 25 minut!

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka z grubym dnem wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj pastę tom yum, wymieszaj i smaż 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pokrojone grzyby, wlej bulion i gotuj około 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj krewetki, wlej mleczko kokosowe oraz posiekaną kolendrę. Gotuj kilka minut. Pod koniec dodaj pokrojone pomidorki cherry, dopraw sokiem z limonki i sosem rybnym.
  3. Podawaj z listkami kolendry.