Zupa Tom Yum z kurczakiem i grzybami słomkowymi

Szybki obiad z orientalnym twistem! Zupa Tom Yum z kurczakiem i grzybami słomkowymi to wyrazisty smak Tajlandii w Twojej kuchni. Pikantna, kremowa i gotowa w 25 minut – idealna na cztery porcje!

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka z grubym dnem wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj pastę tom yum, wymieszaj i smaż 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pokrojone grzyby, wlej bulion i gotuj około 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj mięso z kurczaka, wlej mleczko kokosowe oraz posiekaną kolendrę. Gotuj kilka minut. Dodaj pokrojone pomidorki cherry, dopraw sokiem z limonki i sosem rybnym.
  3. Podawaj z listkami kolendry.