Żurek z mleczkiem kokosowym

Idealny żurek nie tylko na święta. Kto z nas go nie uwielbia?! Proponujemy Wam odświeżoną wersję dobrze znanego klasyka. Znajdziecie w niej mleczko kokosowe oraz grzyby Mun. Takie połączenie z pewnością dostarczy Wam ciekawych wrażeń kulinarnych.

 

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Poziom trudności:
Średni

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Zakwas wlewamy do garnka. Dodajemy liść laurowy, liście limonki kaffir oraz połamane grzyby Mun. Całość gotujemy 10 min.
  2. Dodajemy ziemniaki, mleczko kokosowe, bulion oraz chrzan.
  3. Następnie wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy 20 min. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
  4. Do miseczek wlewamy żurek. Na wierzchu układamy pokrojone jajka.

Zupę posypujemy pietruszką lub jarmużem.

Tip: Do żurku można dodać przesmażoną białą kiełbasę lub wędzonego łososia

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI