Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi

Żurek czy barszcz biały – przed tym wyborem staje wiele osób, które zajmują się przygotowaniem świątecznych potraw. Jednak przepis na sycący żurek z grzybami słomkowymi i mleczkiem kokosowym rozwiąże wszystkie wielkanocne dylematy. Kiedy raz go spróbujesz, już zawsze będzie gościł na Twoim stole.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj bulion warzywny. Przelej go do garnka, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Dodaj również mleczko kokosowe i grzyby słomkowe. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 min.
  2. Wywar dopraw do smaku sosem sojowym, pastą wasabi oraz świeżo mielonym pieprzem, majerankiem i solą Kala Namak. Doprowadź do wrzenia.
  3. Przygotowany żurek podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.