Kurczak pieczony w sosie Yakitori

Odkryj smak Japonii w Twojej kuchni dzięki naszemu przepisowi na kurczak pieczony w sosie Yakitori. Ta tradycyjna potrawa oferuje połączenie intensywnego smaku i delikatnej konsystencji, które zachwycą Twoje podniebienie. Nasz przepis pozwoli Ci przygotować soczyste kawałki kurczaka, skąpane w aromatycznym sosie Yakitori, który nadaje im niepowtarzalny charakter.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 127

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

2 opakowania Sosu Yakitori House of Asia

4 ćwiartki z kurczaka bez kości

 

Marynata:

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia/Sos sojowy do sushi Yamasa

50 g dymki drobno pokrojonej

olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Kurczaka zamarynuj i odstaw na noc do lodówki. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż kurczaka, z każdej strony, na rumiany kolor. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut. Pod koniec polej sosem yakitori i piecz przez kolejne 10 minut. 

3. Gotowego kurczaka posyp dymką i podawaj z ugotowanym ryżem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos Yakitori 50g House of Asia

Sos Yakitori 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI