Kurczak po koreańsku Czarna Wisienka

Kurczak po koreańsku jeszcze nigdy nie był tak prosty do przygotowania! Dzięki gotowej paście Bulgogi od House of Asia, w kilka chwil stworzysz wyjątkowo aromatyczne i soczyste danie. Połączenie chili, imbiru i orzeszków ziemnych nadaje potrawie wyrazistego smaku, a miód lub cukier idealnie go przełamuje. To szybki przepis na orientalną ucztę w domu. Przepis od Czarna Wisienka.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 249

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Dodatkowo:

  • Olej do smażenia
  • Sezam, szczypior/dymka do podania 

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem i obtocz w skrobi.
  2. Smaż na delikatnie złoty kolor na głębokim tłuszczu lub w wersji „fit” po prostu na patelni z odrobiną tłuszczu. Odstaw do odsączenia.
  3. Na patelnię przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, przeciśnięte ząbki czosnku, sos sojowy, ocet ryżowy, orzeszki ziemne, wodę i opcjonalnie pastę bulgogi. Podgrzej kilka minut.
  4. Na patelnię przerzuć kurczaka i wymieszaj. Podaj z sezamem i dymką.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI