Placki z kimchi

Chrupiące placki z nutą Azji! Placki z kimchi to idealne połączenie chrupkości i delikatnej ostrości. Dzięki paście kimchi i świeżym warzywom ten szybki przepis zabierze Twoje kubki smakowe na kulinarną podróż do Korei. Gotowe w zaledwie 15 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 252

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 1 saszetka Pasty Kimchi pikantnej House of Asia
  • 200 g kapusty kimchi odciśniętej
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g wody gazowanej
  • 20 g zielonej cebulki dymki drobno pokrojonej
  • Kilka listków kolendry drobno pokrojonych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej roślinny
  • 50 g marchewki pokrojonej w cienkie paski
  • 50 g cebuli pokrojonej w cienkie pióra
  • Do smaku: sól i pieprz czarny świeżo mielony

Sos do podania:

  • 20 g Pasty Kimchi pikantnej House of Asia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • Sok z 1/2 limonki

Sposób przygotowania

  1. Kimchi pokrój w drobną kostkę i przełóż miski. Dodaj warzywa, dymkę oraz kolendrę i dokładnie wymieszaj.
  2. Do większej miski wlej wodę, dodaj mąkę pszenną oraz jajko. Wymieszaj. Następnie dodaj proszek do pieczenia, pastę kimchi i pokrojone warzywa. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  3. Na rozgrzanej patelni formuj placki łyżką i smaż po kilka minut z każdej strony.
  4. Składniki sosu dobrze wymieszaj i serwuj z gotowymi plackami.

TIP: W przepisie zamiast Pasty Kimchi możesz wykorzystać Sos Kimchi House of Asia.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Kimchi pikantna 50g House of Asia

Pasta Kimchi pikantna 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI