Chińska zupa z krewetkami i grzybami Mun

Szukasz pomysłu na szybki i prosty obiad? Ta aromatyczna zupa to idealne rozwiązanie. Wystarczy 15 minut, kilka składników House of Asia i gotowe! Delikatne krewetki, chrupiące grzyby Mun i wyrazisty bulion sprawią, że poczujesz smak Azji we własnym domu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, przelej zimną wodą, wymieszaj z olejem sezamowym.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem na 10 minut, odcedź. Kiełki przelej zimną wodą.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, imbir, białe części szczypiorku oraz chili.
  4. W garnku podgrzej bulion. Dodaj grzyby, kiełki, sos sojowy oraz podsmażone krewetki i warzywa. Dopraw sosem sojowym.
  5. Makaron rozłóż do misek, zalej gorącym bulionem i posyp sezamem oraz zielonym szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI