Obłędnie chrupiące krewetki – PięknieJEMY
Z tym przepisem przygotujesz doskonałe, złociste krewetki w tempurze, które znikną z talerza w mgnieniu oka. Podawane z srirachą, majonezem i sosem sojowym House of Asia, zachwycą każdego – idealne na spotkania z bliskimi lub jako przekąska na imprezę. Ich chrupiąca panierka i delikatny smak sprawią, że nie będziesz mógł się im oprzeć! Za przepis dziękujemy PięknieJEMY.
Liczba porcji: 6
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 150 g Mieszanki do tempury House of Asia
- 500 g krewetek najlepiej Vannamei
- mąka pszenna typ 500 (do obtoczenia)
- 200 ml lodowatej wody
- olej do smażenia
Do podania:
- Sos Sriracha House of Asia – wedle uznania
- Sos sojowy do sushi Premium House of Asia – wedle uznania
- Majonez – wedle uznania
Sposób przygotowania
- Obtocz oczyszczone i osuszone krewetki w mące.
- Wymieszaj tempurę z lodowatą wodą.
- Zanurz krewetki w cieście, smaż na złoto (1–2 minuty) w głębokim tłuszczu.
- Przygotuj Sriracha Mayo – zmieszaj dowolną ilość majonezu ze srirachą – dopasuj pikantność do swoich preferencji.
- Krewetki odawaj od razu, na gorąco z dipami.