Obłędnie chrupiące krewetki – PięknieJEMY

Z tym przepisem przygotujesz doskonałe, złociste krewetki w tempurze, które znikną z talerza w mgnieniu oka. Podawane z srirachą, majonezem i sosem sojowym House of Asia, zachwycą każdego – idealne na spotkania z bliskimi lub jako przekąska na imprezę. Ich chrupiąca panierka i delikatny smak sprawią, że nie będziesz mógł się im oprzeć! Za przepis dziękujemy PięknieJEMY.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 274

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Obtocz oczyszczone i osuszone krewetki w mące.
  2. Wymieszaj tempurę z lodowatą wodą.
  3. Zanurz krewetki w cieście, smaż na złoto (1–2 minuty) w głębokim tłuszczu.
  4. Przygotuj Sriracha Mayo – zmieszaj dowolną ilość majonezu ze srirachą – dopasuj pikantność do swoich preferencji.
  5. Krewetki odawaj od razu, na gorąco z dipami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI