Sałatka z pieczonymi warzywami i ryżem

Ta sałatka to doskonałe połączenie aromatycznych pieczonych warzyw z delikatnym ryżem i wędzonym twarogiem. Sos miso z czosnkiem i limonką nadaje daniu wyjątkowego charakteru, a kolendra dopełnia całość świeżym akcentem. Idealne danie na lekki obiad lub zdrową kolację, które zachwyci każdego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa przełóż do miski. Wymieszaj z oliwą, sosem sojowym, ostrygowym oraz pastą z czosnku.
  3. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz warzywa około 20 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
  4. Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
  5. Na talerz wyłóż ryż i dodaj upieczone warzywa. Danie posyp pokruszonym w dłoniach twarogiem oraz kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Dashi ciemna 120g House of Asia

Pasta Miso Dashi ciemna 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI