Indyk z ryżem jaśminowym w sosie Kimchi
Zasmakuj razem z nami dania z kuchni koreańskiej. Indyk w sosie kimchi będzie przyjemnie pikantny z delikatnym słodkim akcentem. Całe danie przygotujesz w zaledwie 20 minut, ale pyszny smak zostanie z Tobą na dłużej.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Ostre
Składniki
50 g Sosu kimchi House of Asia
1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
150 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice
150 piersi z indyka pokrojonej w paski
1 średnia cebula pokrojona w piórka
1 mała marchewka pokrojona w słupki
4 cm kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę
1 mały pęczek szczypiorku drobno pokrojonego
2 łyżki oleju rzepakowego
Sól, pieprz do smaku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Indyka zamarynuj w jednej łyżce sosu Kimchi i sosie ostrygowym.
3. W woku, na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj marchewkę i cebulę, smaż przez kolejne około 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pozostały sos Kimchi, kapustę pekińską, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 3-4 minuty.
4. Na talerz wyłóż ryż, mięso z sosem i posyp szczypiorkiem.