Makaron Mie z kurczakiem i pastą miodowo-czosnkową

Makaron mie to idealny sycący dodatek do dania. Przekonaj się o tym w tym przepisie. Wystarczy, że połączysz aromatyczną pastę miodowo-czosnkową z makaronem, warzywami i mięsem a otrzymasz pełnowartościowy, pyszny i co najważniejsze szybki posiłek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 93

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

1 opakowanie Makaronu Mie gniazda House of Asia

2 saszetki Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

100 g Warzyw do woka House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki drobno posiekanego czosnku

200 g mięsa z podudzia kurczaka drobno pokrojonego

1/2 cebuli drobno pokrojonej

50 g groszku cukrowego

3 łyżki pokrojonej w słupki zielonej dymki

1/2 limonki

3-4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W misce wymieszaj sos sojowy jasny z ostrygowym i przełóż do niego mięso, odstaw.  

3. Na patelnię lub wok wlej olej, podsmaż na złoty kolor pastę z czosnku, następnie dodaj cebulę, kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Warzywa do woka odsącz na sitku, wrzuć na patelnię razem z groszkiem oraz wcześniej ugotowanym makaronem, smaż na dużym ogniu, często mieszając, a pod koniec dodaj pastę miodowo czosnkową i całość dokładnie wymieszaj.

4. Gotowe danie posyp dymką oraz skrop sokiem z limonki. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta miodowo-czosnkowa 50g House of Asia

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI