Makaron Mie z kurczakiem i pastą miodowo-czosnkową
Makaron mie to idealny sycący dodatek do dania. Przekonaj się o tym w tym przepisie. Wystarczy, że połączysz aromatyczną pastę miodowo-czosnkową z makaronem, warzywami i mięsem a otrzymasz pełnowartościowy, pyszny i co najważniejsze szybki posiłek.
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
1 opakowanie Makaronu Mie gniazda House of Asia
2 saszetki Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
100 g Warzyw do woka House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
200 g mięsa z podudzia kurczaka drobno pokrojonego
1/2 cebuli drobno pokrojonej
50 g groszku cukrowego
3 łyżki pokrojonej w słupki zielonej dymki
1/2 limonki
3-4 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W misce wymieszaj sos sojowy jasny z ostrygowym i przełóż do niego mięso, odstaw.
3. Na patelnię lub wok wlej olej, podsmaż na złoty kolor pastę z czosnku, następnie dodaj cebulę, kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Warzywa do woka odsącz na sitku, wrzuć na patelnię razem z groszkiem oraz wcześniej ugotowanym makaronem, smaż na dużym ogniu, często mieszając, a pod koniec dodaj pastę miodowo czosnkową i całość dokładnie wymieszaj.
4. Gotowe danie posyp dymką oraz skrop sokiem z limonki.