Japońskie Sukiyaki z mięsa wieprzowego

Poznajcie wariację naszego Szefa Kuchni na temat Sukiyaki. Te soczyste kuleczki mięsne skrywają w sobie bardzo ciekawe smaki. Makaron z zielonego groszku, mięso wieprzowe w złożonej marynacie to istne szaleństwo na kubków smakowych. To jakże nietuzinkowe danie przygotujecie w zaledwie 10 min, a z pewnością oczarujecie swoich gości.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 95

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

400 g mielonego mięsa wieprzowego

500 ml oleju do smażenia

Marynata:

3 łyżki Pasty z czosnku House of Asia lub 5-6 drobno posiekanych ząbków czosnku

2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia

2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej

3 łyżki posiekanej kolendry

1 jajko

3 łyżki mąki kukurydzianej

2 łyżki oleju

2 łyżki wody

1 łyżka pieprzu czarnego świeżo mielonego

Do podania:

60 g Sosu sojowego słodkiego House of Asia

60 g Sosu chili słodkiego Thai Heritage lub Sosu Sriracha czerwone chili House of Asia

2 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania

1.       Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą i potnij za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki.

2.       Mięso przełóż do dużej miski, dodaj składniki marynaty i całość wymieszaj z makaronem. Z powstałej masy uformuj kulki o średnicy 3 cm.

3.       W garnku lub na patelni rozgrzej olej i smaż kulki na rumiany kolor, a następnie nadziej po 3 sztuki na patyczek. Sosy rozlej do miseczek, a gotowe danie posyp kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI