Krokiety ziemniaczane z mozzarellą
Krokiety ziemniaczane z mozzarellą – chrupiące złoto! Sekret to panierka panko House of Asia. Podawaj z pikantną salsą i rozkoszuj się serowym wnętrzem.
Składniki
- 100 g Panierki panko House of Asia
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa del Sur
- 500 g obranych ziemniaków
- 100 g sera mozzarella pokrojonego w drobną kostkę
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 6 łyżki mąki pszennej
- 3-4 łyżki oleju do smażenia
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
- Kilka gałązek kolendry
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Dokładnie odparuj, przepuść przez praskę i lekko wystudź, następnie przełóż do miski. Dodaj jajko, 2 łyżki mąki, gałkę, sól, pieprz, szczypiorek oraz mozzarellę i wyrób masę na gładkie ciasto, podziel na równe porcje, następnie uformuj kulki lub wałeczki.
- Tak przygotowane krokiety obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panko i smaż na rumiany kolor.
- Gotowe danie podawaj z salsą meksykańską oraz kolendrą.