Krokiety ziemniaczane z mozzarellą House of Asia

Krokiety ziemniaczane z mozzarellą

porcje
łagodne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Krokiety ziemniaczane z mozzarellą – chrupiące złoto! Sekret to panierka panko House of Asia. Podawaj z pikantną salsą i rozkoszuj się serowym wnętrzem.

Składniki

  • 100 g Panierki panko House of Asia
  • 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa del Sur
  • 500 g obranych ziemniaków 
  • 100 g sera mozzarella pokrojonego w drobną kostkę
  • 2 jajka 
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • 6 łyżki mąki pszennej 
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 
  • Kilka gałązek kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Dokładnie odparuj, przepuść przez praskę i lekko wystudź, następnie przełóż do miski. Dodaj jajko, 2 łyżki mąki, gałkę, sól, pieprz, szczypiorek oraz mozzarellę i wyrób masę na gładkie ciasto, podziel na równe porcje, następnie uformuj kulki lub wałeczki.   
  2. Tak przygotowane krokiety obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panko i smaż na rumiany kolor.
  3. Gotowe danie podawaj z salsą meksykańską oraz kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty