Wiosenna sałatka ziemniaczana z bobem House of Asia

Wiosenna sałatka ziemniaczana z bobem

10 min
4 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Prosta, sycąca i pełna aromatów. Sałatka ziemniaczana z bobem i ziołowym pesto to idealny pomysł na lekki obiad lub kolację.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Wystudzone ziemniaki pokrój w plastry o grubości około 1 cm i przełóż do dużej miski. 
  2. Bób gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut, a następnie przełóż na chwilę do miski z wodą oraz lodem, potem obierz ze skórki i dodaj do ziemniaków.
  3. Cebulę sparz we wrzącej wodzie przez 2 minuty i dodaj do pozostałych składników.  
  4. Do wysokiego naczynia przełóż natkę, koperek, bazylię, pastę z czosnku, parmezan, oliwę z oliwek oraz orzechy i zmiksuj całość na pesto. 
  5. Pół ilości twarogu pokrój na małe kawałki, przełóż do ziemniaków, dodaj przygotowane pesto, dopraw do smaku octem, sosem sojowym, olejem sezamowym oraz pieprzem świeżo mielonym i całość delikatnie wymieszaj. Resztę sera rozkrusz i posyp po wierzchu. 

Tu kupisz nasze produkty