Indyk z ryżem jaśminowym w sosie Kimchi

Zasmakuj razem z nami dania z kuchni koreańskiej. Indyk w sosie kimchi będzie przyjemnie pikantny z delikatnym słodkim akcentem. Całe danie przygotujesz w zaledwie 20 minut, ale pyszny smak zostanie z Tobą na dłużej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

50 g Sosu kimchi House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

150 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice

150 piersi z indyka pokrojonej w paski

1 średnia cebula pokrojona w piórka

1 mała marchewka pokrojona w słupki

4 cm kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę

1 mały pęczek szczypiorku drobno pokrojonego

2 łyżki oleju rzepakowego

Sól, pieprz do smaku

Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1.       Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

2.       Indyka zamarynuj w jednej łyżce sosu Kimchi i sosie ostrygowym.

3.       W woku, na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj marchewkę i cebulę, smaż przez kolejne około 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pozostały sos Kimchi, kapustę pekińską, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 3-4 minuty.

4.       Na talerz wyłóż ryż, mięso z sosem i posyp szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos Kimchi 150 ml House of Asia

Sos Kimchi 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI