Keto siekane kotlety z warzywami

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak połączyć smakowite dania z zachowaniem zdrowej diety? Nasza dietetyczka skomponowała posiłek idealny dla wszystkich, którzy są na diecie keto. Siekane kotlety z warzywami z azjatyckim twistem, który nadają produkty House of Asia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 203

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

  • 100 g miksu sałat
  • 200 g pomidorków cherry
  • 180 g szparagów blanszowanych (około 6 sztuk)

Sos:

  • 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka stewii

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka oczyść i drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj jajka oraz krem kokosowy. Dopraw do smaku sosem sojowym, pastą czosnek, imbir, chili oraz przyprawą japońską. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na około 10-15 minut.
  2. Warzywa pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż kotlety z obu stron tak, aby miały rumiany kolor. Następnie przełóż na ręcznik papierowy.
  4. Gotowe kotleciki podawaj z miksem ulubionych warzyw i sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI