Keto siekane kotlety z warzywami
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak połączyć smakowite dania z zachowaniem zdrowej diety? Nasza dietetyczka skomponowała posiłek idealny dla wszystkich, którzy są na diecie keto. Siekane kotlety z warzywami z azjatyckim twistem, który nadają produkty House of Asia.
Liczba porcji: 3
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżka Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 50 ml Kremu kokosowego 23-26 % UHT 200 ml Kara
- 2 łyżeczki Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia
- 400 g piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 50 g czerwonej papryki
- 100 g cukinii
- 60 g szparagów zielonych
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Do podania:
- 100 g miksu sałat
- 200 g pomidorków cherry
- 180 g szparagów blanszowanych (około 6 sztuk)
Sos:
- 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka stewii
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka oczyść i drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj jajka oraz krem kokosowy. Dopraw do smaku sosem sojowym, pastą czosnek, imbir, chili oraz przyprawą japońską. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na około 10-15 minut.
- Warzywa pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa, wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż kotlety z obu stron tak, aby miały rumiany kolor. Następnie przełóż na ręcznik papierowy.
- Gotowe kotleciki podawaj z miksem ulubionych warzyw i sosem.