Klasyczne zapiekanki z grzybami słomkowymi
Szybka przekąska z azjatyckim twistem! Grzyby słomkowe, rozpuszczona mozzarella i chrupiąca bagietka – idealna kombinacja w zaledwie 5 minut! Doprawione przyprawą do kuchni chińskiej i polane pikantnym sosem Sriracha, te zapiekanki zaskoczą każdego!
Liczba porcji: 4
Czas: 5 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- ½ opakowania Grzybów słomkowych House of Asia odsączonych i pokrojonych na plasterki
- 1/2 łyżeczki Przyprawy do Kuchni Chińskiej House of Asia
- 1 długa bagietka
- 100 g sera mozzarella startego
- 50 g masła
- garść posiekanego szczypiorku
- Sos Sriracha do podania
Sposób przygotowania
- Bagietkę pokrój, posmaruj masłem, posyp przyprawą, dodaj pokrojone grzyby i posyp serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do momentu, aż ser się rozpuści.
- Upieczone zapiekanki polej sosem sriracha i posyp szczypiorkiem.
TIP: Pozostałe grzyby słomkowe świetnie się sprawdzą jako dodatek do zupy.