Kurczak po koreańsku Czarna Wisienka

Kurczak po koreańsku jeszcze nigdy nie był tak prosty do przygotowania! Dzięki gotowej paście Bulgogi od House of Asia, w kilka chwil stworzysz wyjątkowo aromatyczne i soczyste danie. Połączenie chili, imbiru i orzeszków ziemnych nadaje potrawie wyrazistego smaku, a miód lub cukier idealnie go przełamuje. To szybki przepis na orientalną ucztę w domu. Przepis od Czarna Wisienka.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 249

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Dodatkowo:

  • Olej do smażenia
  • Sezam, szczypior/dymka do podania 

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem i obtocz w skrobi.
  2. Smaż na delikatnie złoty kolor na głębokim tłuszczu lub w wersji „fit” po prostu na patelni z odrobiną tłuszczu. Odstaw do odsączenia.
  3. Na patelnię przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, przeciśnięte ząbki czosnku, sos sojowy, ocet ryżowy, orzeszki ziemne, wodę i opcjonalnie pastę bulgogi. Podgrzej kilka minut.
  4. Na patelnię przerzuć kurczaka i wymieszaj. Podaj z sezamem i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI