Kurczak w sosie Bulgogi

Szukasz przepisu, który przeniesie Cię wprost do serca koreańskiej kuchni? Odkryj nasz wyjątkowy przepis na kurczaka w sosie Bulgogi, w którym kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości sos sojowy House of Asia. To danie to idealne połączenie słodko-słonych smaków, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

5 / 5. Ilość głosów: 239

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania ugotowany ryż jaśminowy

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na około 10-15 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty, dodaj cebulę i smaż przez kolejne 2 minuty. Następnie polej sosem bulgogi, wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę.
  3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem, posypane dymką oraz sezamem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 625 ml House of Asia

Sos sojowy jasny 625 ml

Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI