Makaron chiński trzy grzyby

Macie ochotę ugotować coś pysznego? Dziś mamy dla Was przepis na chiński makaron „3 grzyby” – bogaty w smaku, lekko pikantny i nie zawierający mięsa. Przygotujecie je zaledwie w 20 minut. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

SOS:

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Mun i Shiitake przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, paprykę i odsączone Shiitake pokrój w cienkie plasterki.
  2. Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj składniki sosu.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej olej i przesmaż cebulę, paprykę i grzyby. Dodaj makaron i sos. Smaż 3–4 minuty.
  4. Danie serwuj gorące, udekorowane szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI