Makaron Chow Mein w sosie z grzybów shiitake

Gotowe i smaczne danie w 20 minut? Oczywiście, że to możliwe! Makaron Chow Mein wystarczy zalać wrzątkiem, odczekać 3 minuty i dodać ulubiony sos. Sprawdźcie jak z tym przepisem poradziła sobie aktorka Aleksandra Hamkało, której rzuciliśmy kulinarne wyzwanie. Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sos z grzybów shiitake wymieszaj z pastą z czosnku oraz wodą.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, marchew oraz paprykę i całość dokładnie wymieszaj z makaronem i sosem, smaż przez kolejne 5 minut.
  4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.

TIP: Kurczaka możesz zamienić na 150 g tofu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI