Kurczak generała Tso z kiełkami z fasoli Mung Jedz Pysznie

Poznajcie wersję przepisu Jedzpysznie na kurczaka Generała Tso. Soczyste polędwiczki z kurczaka w glazurze pomarańczowej z dodatkiem sosu sojowego, sriracha i octu ryżowego to prawdziwa petarda. Chrupiące kawałeczki podaj z surówką z kiełków mung i pyszne danie gotowe.  Koniecznie sprawdźcie jak Anna Zyśk robi ten przepis krok po kroku> Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 50 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sos:

Surówka:

Sposób przygotowania

  1. Polędwiczki dopraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywną pianę. Panierkę panko wymieszaj z uprażonym na suchej patelni sezamem. Polędwiczki obtaczaj kolejno w mące, białku i panierce. Ułóż je na blasze, spryskaj olejem i piecz w 200*C przez ok. 20 minut.  
  2. W międzyczasie przygotuj sos. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj do niego cukier, ocet, sos sriracha, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dokładnie wymieszaj.
  3. W oddzielnej misce połącz skrobię z niewielką ilością wody. 
  4. Na rozgrzaną patelnie dodaj sos, gdy zacznie się gotować, dodaj skrobie i dokładnie mieszaj, aż sos zgęstnieje. Upieczonego kurczaka dokładnie obtocz w gotowej glazurze. 
  5. Kurczaka podawaj z surówką z kiełków. Odsączone kiełki fasoli mung połącz z posiekanym szczypiorem, prażonym sezamem i olejem sezamowym. 
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI