Makaron instant z kurczakiem i grzybami z airfryer’a

Kurczak, grzyby, makaron i orientalne smaki… Ten makaron z airfryera to idealna propozycja na szybki i niebanalny obiad, który robi się praktycznie sam! Wystarczy pokroić składniki, zalać wodą, dorzucić przyprawy – a cała magia dzieje się w airfryerze. A ten sos kung pao? Obłęd!

4.9 / 5. Ilość głosów: 298

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 35 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w przyprawie chińskiej oraz sosie ostrygowym.
  2. Makaron pokrusz i przełóż do naczynia airfryer’a. Dodaj pokrojone grzyby, kurczaka, pędy, cukinię oraz cebulę. Zalej wodą i gotuj przez około 25 minut w 175 stopniach.
  3. Pastę kung pao wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną. Polej makaron – około 5 minut przed końcem gotowania.
  4. Gotowe danie podawaj z dymką oraz sezamem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron instant pszenny 200g House of Asia

Makaron instant pszenny 200 g

Nowość
Bestseller
Pasta Kung Pao 50g House of Asia

Pasta Kung Pao 50 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI