Makaron z grzybami i pastą miodowo-czosnkową
Azjatycki obiad w 15 minut? Z pastą miodowo-czosnkową od House of Asia to możliwe! Połącz ją z naszym makaronem Chow Mein, aromatycznymi grzybami Shiitake i świeżymi warzywami, aby stworzyć pełne smaku danie w mgnieniu oka
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- ½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
- 1 opakowanie Pasty miodowo – czosnkowej House of Asia
- 50 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia wypłukanych z zalewy i przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
- 150 g wieprzowiny pokrojonej w paski
- 1 mała papryka czerwona pokrojona w grubą kostkę
- 20 g marchewki pokrojonej w słupki
- 20 g szpinaku
- 1 mała cebula drobno pokrojona
- Garść zielonej dymki drobno pokrojonej
- Pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Rozgrzej wok. Dodaj niewielką ilość oleju i podsmaż cebulę, paprykę oraz marchewkę. Dodaj mięso oraz grzyby i smaż całość przez 4 minuty. Następnie dodaj ugotowany makaron, pastę miodowo-czosnkową i liście szpinaku. Dokładnie wymieszaj i dopraw czarnym pieprzem.
- Podawaj posypane świeżą dymką i sezamem i sezamem.
TIp: Zamiast grzybów shiitake możesz użyć innych chińskich grzybów np. grzybów Enoki House of Asia.