Ogórki w sosie chińskim

Znudziła Ci się zwykła mizeria do niedzielnego obiadu? Mamy dla Ciebie totalne odświeżenie tego dodatku. Wypróbuj przepis naszego Szefa Kuchni na ogórki w sosie chińskim. Będzie odrobinę pikantnie i intrygująco. Wystarczy, że zrobisz sos: na bazie naszego sosu ostrygowego, sosu sojowego, octu z Yuzu, szczypiorku, cukru i płatków chilli. Te ogórki świetnie sprawdzą się również jako sałatka na grilla.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 228

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ogórki wymasuj, rozgnieć nożem i pokrój w nieregularne kawałki. Posól odrobiną soli i odstaw na 10 minut. Po tym czasie osusz ogórki ręcznikiem papierowym i przełóż je do miski.
  2. W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu tak, aby cukier się rozpuścił. Przelej sos do ogórków, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby smak się „przegryzł”.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet z yuzu 250ml House of Asia

Ocet z yuzu 250 ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI