
Omlet z warzywami z airfryer’a

Szukasz pomysłu na lekki, sycący posiłek, który robi się praktycznie sam? Ten omlet z warzywami i serem z airfryera to złoto! Zamiast smażyć – pieczesz. Zamiast klasycznych dodatków – edamame, sriracha i przyprawa japońska. Pyszny, puszysty i gotowy w 17 minut. A Ty? Masz w tym czasie chwilę dla siebie!
Liczba porcji: 2
Czas: 17 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
- 100 g Fasoli Edamame House of Asia
- 4 jajka
- 50 g sera cheddar startego
- 2 łyżki posiekanej zielonej dymki
Do podania:
- 1 łyżka Sosu sriracha House of Asia
- Dymka i kolendra drobno pokrojone
Sposób przygotowania
- Do jajek dodaj sos sojowy, dwie łyżki wody oraz przyprawę. Ubij trzepaczką.
- Fasolę odsącz i przepłucz pod bieżącą wodą.
- Do masy jajecznej dodaj wszystkie składniki i delikatnie wymieszaj.
- Formę wysmaruj tłuszczem, przelej masę jajeczną i wstaw do airfryer’a na 12 minut i 170°C.
- Gotowy omlet wyjmij z foremki, polej sosem sriracha i posyp ziołami.