Omlet z warzywami z airfryer’a

Szukasz pomysłu na lekki, sycący posiłek, który robi się praktycznie sam? Ten omlet z warzywami i serem z airfryera to złoto! Zamiast smażyć – pieczesz. Zamiast klasycznych dodatków – edamame, sriracha i przyprawa japońska. Pyszny, puszysty i gotowy w 17 minut. A Ty? Masz w tym czasie chwilę dla siebie!

4.9 / 5. Ilość głosów: 301

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 17 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Do jajek dodaj sos sojowy, dwie łyżki wody oraz przyprawę. Ubij trzepaczką.
  2. Fasolę odsącz i przepłucz pod bieżącą wodą.
  3. Do masy jajecznej dodaj wszystkie składniki i delikatnie wymieszaj.
  4. Formę wysmaruj tłuszczem, przelej masę jajeczną i wstaw do airfryer’a na 12 minut i 170°C.
  5. Gotowy omlet wyjmij z foremki, polej sosem sriracha i posyp ziołami.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Fasola Edamame 400 g House of Asia

Fasola Edamame 400 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI