Onigirazu czyli burger z sushi

Onigirazu – sushi burger w nowej odsłonie! Jeśli kochasz sushi, ale chcesz spróbować czegoś innego, ten przepis na onigirazu jest dla Ciebie! Delikatny ryż do sushi, wołowina w sosie Teriyaki lub bulgogi, jajko sadzone, szpinak, marchewka i sałata – to wszystko zawinięte w nori, tworzy prawdziwą sushi kanapkę. Wystarczy 10 minut, by przygotować ten pyszny i zdrowy burger sushi, który jest idealnym pomysłem na szybki obiad lub przekąskę. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 263

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania: Sos sojowy do sushi House of Asia, Pasta Wasabi House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dopraw do smaku sosem do ryżu.
  2. Wołowinę wymieszaj z sosem teriyaki lub bulgogi. Podsmaż na dobrze rozgrzanej patelni przez około 3 – 4 minuty.
  3. Marchewkę i szpinak blanszuj we wrzącej wodzie przez 1 minutę, następnie przełóż do miski z zimną wodą i odsącz.
  4. Usmaż jajka sadzone.
  5. Na środku arkusza nori ułóż warstwami wszystkie składniki: ryż, marchew, szpinak, wołowinę, jajko, sałatę i ponownie ryż. Zawiń rogi nori do środka tak, aby powstała mniej więcej kulka dla pewności zawiń onigirazu w folię spożywczą i odstaw na 10-15 minut.
  6. Przekrój na pół, podawaj z sosem sojowym i pastą wasabi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI