Pierożki Gyoza z wieprzowiną i warzywami do woka

Pierożki Gyoza gotowane na parze to małe, ale pełne smaku danie, które zabierze Cię w kulinarną podróż po Japonii. Te małe, aromatyczne pierożki, wypełnione soczystymi kawałkami mielonej wieprzowiny i chrupiącymi warzywami z Woka, są idealne jako przekąska lub główne danie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 131

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

1 słoik Warzyw do woka House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia

1 łyżeczka Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia

16 arkuszy gotowego ciasta wonton

150 g wieprzowiny mielonej

50 g dymki drobno pokrojonej

1 jajko

olej do smażenia

Sos Gyoza House of Asia do podania

1 łyżka dymki drobno pokrojonej do podania

Sposób przygotowania

1. Warzywa do woka przełóż na sito, przepłucz pod bieżącą wodą, odsącz i osusz. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa z dodatkiem pasty z czosnku.

2. Do miski przełóż mięso, dodaj jajko, dymkę, przyprawę oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszaj. Za pomocą łyżki nakładaj farsz na środek ciasta i uformuj pierożki.

3. Gotuj na parze przez około 5 minut. Podawaj z sosem gyoza i świeżą dymką.

TIP: Do przygotowania pierożków możesz użyć bambusowego parowaru.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos gyoza 250ml House of Asia

Sos gyoza 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI