Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami z airfryer’a

Lekkie, aromatyczne i pełne azjatyckich smaków. W tym przepisie soczyste krewetki łączą się z imbirem, czosnkiem i przyprawami House of Asia, a całość zamykamy w chrupiącej osłonce z papieru ryżowego. Idealne na szybką przekąskę lub kolację we dwoje. Upieczone w airfryerze – bez smażenia i z mniejszą ilością tłuszczu!

5 / 5. Ilość głosów: 301

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania:

Sos chili słodki Kanokwan

Sposób przygotowania

  1. Krewetki drobno posiekaj i przełóż do miski.
  2. Czosnek oraz imbir bardzo drobno posiekaj, przełóż do krewetek, dodaj pozostałe składniki i dopraw do smaku.
  3. Zwilż papier ryżowy, nałóż farsz i zwiń według uznania. Sprawdź nasz sposób zwijania tutaj.
  4. Gotowe pierożki przełóż do airfryer’a i piecz w 180°C przez 15 minut. Podawaj z ulubionym sosem, np. słodkim sosem chili.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Trawa cytrynowa mielona 120g House of Asia

Trawa cytrynowa mielona 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI