Sałatka z makaronem, Wakame i warzywami
Podaj swoje kubki smakowe na wyjątkową podróż do świata smaków z tą sałatką pełną zdrowych składników i intensywnych aromatów. Bezglutenowy makaron z zielonego groszku stanowi bazę dla tego kulinarnego arcydzieła, które wzbogacają wodorosty wakame, soczyste warzywa i młody imbir. Gotowi na przygodę smaku?
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia
15 g Wodorostów Wakame House of Asia
3 łyżki Białego sezamu House of Asia
3 łyżki Młodego imbiru do sushi House of Asia
100 g ogórka pokrojonego w zapałki
50 g czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski
1 średnia czerwona cebula pokrojona w piórka
50 g białej rzepy pokrojonej w słupki
2 łyżki posiekanej kolendry
Sos:
3 łyżki Sos Ponzu z yuzu House of Asia
1 łyżeczka Czarnego Sezamu House of Asia
1 łyżka posiekanej dymki
½ łyżeczki płatków chili
1 ząbek czosnku drobno posiekany
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotuj zgodnie ze sposobem przygotowania. Następnie przelej zimną wodą, potnij na mniejsze kawałki i przelej oliwą.
2. Wodorosty wakame zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odciśnij nadmiar wody i pokrój na mniejsze kawałki.
3. Przygotuj sos dokładnie mieszając wszystkie jego składniki.
4. Do miski przełóż składniki sałatki. Polej sosem i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą oraz sezamem.