
Viralowa sałatka z chrupiącym ryżem z airfryer’a

To nie jest zwykła sałatka! To viralowy hit z TikToka w wersji domowej – z chrupiącym ryżem z airfryera! Słony, słodki, chrupiący i świeży smak z nutą Orientu – wszystko w jednej misce! 15 minut w airfryerze i masz danie, które wygląda i smakuje jak z modnej azjatyckiej knajpy!
Liczba porcji: 4
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 1/2 puszki Fasoli edamame House of Asia
- 200 g ugotowanego wcześniej ryżu jaśminowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej
- 100 g ogórka pokrojonego w kostkę
- 1/2 awokado drobno pokrojonego
- 2 łyżki zielonej dymki drobno pokrojonej
- 2 łyżki kolendry drobno pokrojonej
- 2 łyżeczki Chrupiącego czosnku w oleju Yipin Agro
- 1 łyżka majonezu (może być wege)
Sposób przygotowania
- Do ryżu dodaj sosy, przyprawę oraz oliwę. Wymieszaj i wstaw do airfryer’a na 15 minut i 180°C.
- Fasolę przepłucz pod bieżącą wodą.
- Uprażony ryż przesyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.