Klasyczna sałatka Yum Woon Sen

Odkryj smak Tajlandii dzięki naszej klasycznej sałatce Yum Woon Sen! Ten przepis łączy w sobie delikatność makaronu ryżowego Vermicelli z fasoli mung z wyrazistymi i świeżymi składnikami, które z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Dressing:

  • 4 łyżeczki Soku z limonki House of Asia
  • 6 łyżeczek Sosu rybnego House of Asia
  • 2 małe chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

Dressing:

  1. W moździerzu utłucz czosnek z chili na pastę
  2. Do pasty dodaj cukier, sos rybny, sok z limonki, i dobrze wymieszaj

Pozostałe składniki:

  1. Makaron zanurz we wrzącej wodzie na 2 minuty, aż się ugotuje. Osusz i przełóż do miski.
  2. Mielone mięso z kurczaka i owoce morza zanurz we wrzącej wodzie na ok 2 minuty, osusz i dodaj do makaronu
  3. Podsmażony czosnek z olejem dodaj do makaronu
  4. Dodaj pozostałe składniki: posiekany seler naciowy, dymkę w centymetrowych kawałkach, pomidora bez pestek, pokrojonego w kawałki.
  5. Delikatnie wymieszaj składniki.
  6. Podaj posypane kolendrą

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI