Bao Bao – azjatycka kanapka z kurczakiem Hoisin

Szukacie pomysłu na oryginalne kanapki? Spróbujcie Bao Bao czyli chińskich bułeczek przygotowanych na parze. Delikatne mięso z kurczaka w towarzystwie Sosu Hoisin i świeżych warzyw stanowi świetne wypełnienie puszystej bułki, tworząc idealna kompozycje na śniadanie lub lunch!

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 12

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki Sosu Hoisin House of Asia
  • ¼ łyżeczki Oleju z prażonego sezamu House of Asia
  • sos chili z czosnkiem, do podania
  • ½ fileta z piersi kurczaka, ugotowanego w bulionie i podzielonego wzdłuż włókien
  • 1 ząbek czosnku, drobno pokrojony
  • 1 cebula, pokrojona w plastry
  • 1/3 świeżego ogórka; pokrojonego w plastry
  • 4 liście sałaty
  • kilka gałązek dymki, pokrojone w 1 cm kawałki
  • 4 bułki parowane (pampuchy)
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia się aromatu. Dodaj kurczaka, cebulę i sos Hoisin. Wszystko wymieszaj i smaż przez 2-3 minuty.
  2. Dopraw olejem sezamowym i posyp dymką. Wymieszaj.
  3. Bułki rozetnij na pół. Na spodach bułek ułóż liście sałaty, następnie ogórka i kurczaka. Kanapki możesz podawać z sosem chili. Gotowe!

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI