Żeberka wieprzowe gotowane na parze w parowniku bambusowym

Nasz szef kuchni zdradzi Wam sekret na idealnie przygotowane żeberka gotowane na parze w parowniku bambusowym. Za sprawą marynaty z sosu sojowego będą one niezwykle soczyste i miękkie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 40 min.

Ostrość:

Składniki

  • 1 łyżka pasty z czosnku lub 2-3 ząbki świeżego czosnku
  • 1 łyżeczka pasty z imbiru lub 2 cm posiekanego imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego 
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej papryczki chilli 
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 1 pęczek dymki drobno pociętej

Sposób przygotowania

  1. Pokrój żeberka na małe kawałki, zamarynuj przez min. godzinę – najlepiej zostaw na całą noc.
  2. Ułóż żeberka na talerzu, wsadź do steamera i gotuj na dużym ogniu przez 25-30 min, Wyjmij talerz posyp dymką i podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI