Lemoniada imbirowa

Grillowe spotkania nie mogą się bez niej odbyć. Sięgnijcie po przepis na energetyzującą, orzeźwiającą i aromatyczną lemoniadę z imbirem. Idealnie nawadnia i gasi pragnienie po ognistych kąskach z rusztu. Jej przygotowanie będzie banalnie proste. Zamiast kroić imbir użyjcie naszej gotowej pasty House of Asia! Do dzieła.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.7 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 5

Czas: 10 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

  • 50 g Pasty z imbiru
  • 2 l przegotowanej wody
  • 150 g cukru
  • Sok z jednej limonki
  • Sok z jednej cytryny

Do podania:

  • Kostki lodu
  • Kilka gałązek mięty
  • 1 cytryna pokrojona w plastry
  • 1 limonka pokrojona w plastry

Sposób przygotowania

  1. W ciepłej wodzie rozpuść cukier, dodaj pastę z imbiru i dobrze wymieszaj. Pozostaw do wystudzenia. Następnie przelej przez drobne sitko lub gazę, dodaj wyciśnięty sok z limonki oraz cytryny, wymieszaj i wstaw do lodówki.
  2. Do dzbanka lub karafki wsyp lód na przemian z pokrojona cytryną i limonką, dodaj miętę, całość zalej schłodzoną lemoniadą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI