Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

Zaskocz swoich znajomych i przygotuj na Sylwestra szybką, ale smaczną przekąskę na sylwestra. Dzięki naszym produktom zrobisz je w zaledwie 15 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 69

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

3-4 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 ząbki czosnku drobno posiekane

1 łyżka Białego sezamu House of Asia

2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico

1 opakowanie ciasta francuskiego

400 g mięsa mielonego

1 cebula drobno pokrojona

1/2 marchewki pokrojonej w paski

50 g kukurydzy z puszki

200 ml sosu pomidorowego (np. typu passata)

1 jajko

4 łyżki kolendry drobno pokrojonej

Sól do smaku

4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1.       Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą, 2 łyżkami oleju i pokrój za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki

2.       Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę z czosnku z cebulą, dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni. Następnie dopraw przyprawą chili con carne, dodaj kukurydze, sos pomidorowy oraz kolendrę, gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do miski i pozostaw do wystudzenia.

3.       Ciasto francuskie rozłóż na blacie potnij na kwadraty 8 cm x 8 cm. Na każdy kwadrat nałóż farsz, złóż w trójkąt i zlep, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp solą i sezamem. Piecz w temperaturze 200°C przez 12-15 minut, aż nabiorą złotego koloru.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI